Mogą być płatki owsiane. Nie widzę z tym specjalnego problemu jako źródło węglowodanów po wykonanym treningu. Ważne żeby był to posiłek pełnowartościowy, czyli do tego jeszcze źródło białka. Co dasz w zasadzie specjalnej różnicy nie zrobi. Jeżeli nie chcesz mięsa z rana, to daj skyr, serek wiejski, twaróg, odżywka białkowa, itp. W zasadzie [...]
Użyć możesz dowolne źródło węglowodanów. Tylko od Ciebie zależy co dodasz, więc kombinuj. Płatki jaglane są dość popularne. Zaraz za owsianymi. http://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_od%C5%BCywianie/P%C5%82atki_owsiane_czy_p%C5%82atki_jaglane_-a1003.html
Witaj :) Fajnie ze chcesz dbac o siebie. Patrzac na Twoj wzrost i wage to raczej nie musisz schudnac, ale rozumiem, ze chcesz dla wlasnego komfortu i estetyki. Na poczatek najlepiej zadbac o diete i ruch. Suplementy niestety nie zrobia calej roboty za nas, moga jedynie nas wspomagac, uzupelniac to czego nie daje dieta. Po pierwsze oblicz swoje [...]
[...] będzie odżywka białkowa np: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis33284.html 40g odżywki białkowej do której zmiksowałbym na mąkę płatki owsiane jako źródło węglowodanów złożonych i dodał odrobinę miodu aby dostarczysz węglowodanów prostych, a to wszystko dobrze wymieszać w mleku, które doda białka i odrobinę tłuszczu. [...]
[...] czynników . Mikroskładników, czyli witamin i minerałów. Jeśli uprawiamy sport to mamy trochę większe zapotrzebowanie. Odpowiednio przygotowane posiłki – takie by w każdym znajdowało się źródło węglowodanów, białek i tłuszczu Dobra jakość pożywienia, jak najmniej przetworzona, pozbawiona sztucznych dodatków, aromatów itp. To takie podstawy .
[...] i wiele innych czynników - mikroskładników, czyli witamin i minerałów. Jeśli uprawiamy sport to mamy trochę większe zapotrzebowanie - odpowiednio przygotowane posiłki – takie by w każdym znajdowało się źródło węglowodanów, białek i tłuszczu - dobra jakość pożywienia, jak najmniej przetworzona, pozbawiona sztucznych dodatków, aromatów itp.
będę kombinował jakoś. na razie męczę się na tym poście warzywnym i marzę o chlebie, ziemniakach, nawet chyba o rybie co jest niedorzeczne :) makreli chyba nigdy nie próbowałem i spróbuje na bank. ale ogólnie ziemniaki i jakiś chleb razowy to dobre źródło węglowodanów jest?
platki kukurydziane to produkt mocno przetworzony o wysokim indeksie glikemicznym i nie polecamy ich jesc o zadnej porze, a tak jak kolega wyzej napisal na kolacje wogule staramy sie ograniczac weglowodany proponuje zajrzec do postow podwieszonych i ulozyc diete na mase wedlug postu Qazara. (bulki to tez kiepskie zrodlo weglowodanow, zobacz w [...]
Jezeli zjadasz normalnie posilek po treningowy w ktorym dajesz tak jak mowisz jakeis zrodlo weglowodanow (np.ryz) to nie widze sensu zeby od razu po treningu zapodac banana etc. natomiast jezlei mowa tu o Reanimatorze to tak jak napisal Seewy , napewno wplynie to korzystnie na regeneracje po treningowa, ogolnie ja bym zapodal.
tez lubie twarog z dzemem na chlebku albo miodem Jezli uwazasz ze czujesz sie lepiej na diecie ze wskazaniem na wegetarianizm to postaraj sie wprowadzić wiecej strączkowych do swojej diety, mozesz 2x w tygodniu tofu. Jednak skłonności do anemii nie sprzyjają takiej diecie Nie wiem jak i czy dasz rade bo przydało by ci sie 2x w tygodniu 150g [...]
Płatki owsiane to jeden z najbardziej wartościowych produktów. Dość często występuje w diecie sportowców i osób dbających o zdrowe odżywianie, ponieważ jest to doskonałe źródło węglowodanów i błonnika. Są źródłem witamin z grupy B, magnezu, żelaza, cynku, potasu, fosforu, wapnia, kwasu foliowego, które znacząco wpływają na nasze samopoczucie, [...]
Norwegia ma prawdziwego fiola na punkcie zdrowej żywności. Każdy producent ma obowiązek podania wskaźnika pelnoziarnistosci w procentach. Spożywam stuprocentowe pieczywo jako źródło weglowodanow 2 razy dziennie. Fakt iż chleb jest niezdrowy odchodzi powoli do lamusa pod warunkiem, że mamy pewność co do składu.
Polecasz sołtysie jakieś smaczniejsze źródło węglowodanów na sniadanie aby było łatwe i szybkie? Oraz drugie moje pytanie tylko tym razem o coś innego. Czy możliwe jest abym się zalewał na 2700 kcal co myślałem, że jest moim zerowym przy okazji czując głód. Mam 72 kg, 178 cm. Trenuje 3 razy w tygodniu FBW. Zmieniony przez - Adi0wn3dpl w dniu [...]
Witam Makarony to głównie źródło węglowodanów. A dlaczego częściej widujesz ryż w dietach. Może dlatego, że jest bardziej uniwersalny, chociaż to zależy od wyobraźni kulinarnej. Makaron możesz stosować zamiast ryżu, wybieraj ten z pszenicy durum.
Płatki owsiane to doskonałe źródło węglowodanów złożonych.Okres przed treningowy jak i każda inna pora,z wyjątkiem "okienka" po treningowego,to świetny moment na ich zjedzenie.Po treningu zależy nam na jak najszybszej odbudowie strat glikogenu,więc "mokre" węglowodany o dużej zawartości błonnika odpadają(choć lepsze takie niż [...]
[...] Zaliczane jest do nich również pieczywo pszenne, tzw. białe. Jest ono pozyskiwane z mąki najgorszej jakości. Dlatego też nie zaleca się wprowadzać takiego pieczywa jako źródło węglowodanów w naszej diecie. W pieczywie takim ograniczone są ilości błonnika, witamin i składników mineralnych. Poza tym obecny jest w nim również gluten, który nie [...]
[...] tak jak u Ciebie samo białko z ciężkostrawnego nabiału. Zdecydowanie lepszym pod względem jakości źródeł białka będzie mięso, ryby, czy jaja. Do nich z kolei należy dodać źródło węglowodanów, np. kasza, ryż, makaron, ziemniaki, bataty, płatki, pieczywo pełnoziarniste. Urozmaicenie w Twojej diecie również leży. Jedzenie na zmianę dwóch tych [...]
Wiesz co, tutaj zrodlo weglowodanow niewiele bedzie mialo wplywu na poziom slodkosci. niestety nie spotkalem sie z gainerami ktore nie sa slodkie. chyba, ze kupisz bialko wpc bez smaku, do dtego maltodekstryne bezsmakowa i dodasz nieco kakao, to mysle, ze wtedy uda ci sie nieco wykombinowac odpowiendik mniej slodkiego gainera. Te produkty w wyniku [...]
[...] jest dobrze zbilansowana i dostosowana do naszych potrzeb dieta, która zapewni stały dopływ energii. Warto eksperymentować i zwracać uwagę na to co jemy i czasem zmienić źródło węglowodanów z prostych na bardziej złożone. A dodatkowo warto sprawdzić czy jemy odpowiednie ilości jedzenia więc warto zrewidować dietę. Kolejna rzecz to zbyt niskie [...]